همزمان با رونمایی از کتاب «استراتژیها و تئوریهای فروش در آمریکای شمالی» نوشته محمد وحیدیراد، تندیسهای انجمن بازرگانی ایران و کانادا به مسعود دانشمند، پیمان کیانیان اهدا شد و همچنین این تشکل با وزارت صمت یک تفاهمنامه آموزشی امضاء کرد و اعلام شد که تندیس سوم در سال آینده بصورت ویژه به منظور ترویج زبان و ادبیات فارسی اهدا خواهد شد.
به گزارش تابناک، شامگاه ۲۲ دی ماه در هوای برفی تهران جمعی از فعالان حوزه اقتصادی و بازرگانی در تهران، دورهم جمع شدند تا به بهانه رونمایی از جدیدترین کتاب محمد وحیدیراد (مدیر انجمن بازرگانی ایران و کانادا)، با هم در زمینه تجارت و صادارات بحث و تبادل نظر کنند.
این مراسم که با حضور چهرههای شناخته شده حوزه بازرگانی و اقتصادی کشور برگزار شد، با رونمایی کتاب مدیر انجمن بازرگانی ایران و کانادا، اهدای تندیس از سوی انجمن و امضای تفاهمنامه همکاری میان انجمن بازرگانی و وزارت صمت ادامه پیدا کرد.
محمد وحیدی راد، مدیر انجمن بازرگانی ایران و کانادا با اشاره به چهارمین کتاباش که در دسترس قرار گرفته است، گفت: «در انجمن بازرگانی مبحثی داریم که تعریف آن میتواند این باشد که به «ریال هزینه کن، به دلار درآمد داشته باش» و ما بر روی این مبحث داریم، کار میکنیم. کتاب اول من «تجارت با، از، در کانادا» بود که سال گذشته رونمایی شد که حاصل چهار سال زحمت من بود. کتاب دوم آخرین آمارهای تجاری کانادا بود. کتاب سوم اینترنتی که آموزش لیبلینگ محصول، ارایه شد بود. امروز هم کتاب چهارم با نام «استراتژیها و تئوریهای فروش در آمریکای شمالی» رونمایی میشود.
وحیدی راد در ادامه با اشاره به مفهوم صادرات افزود: «این بحث از این نقطه نظر مهم است که باید کالای ایرانی در آمریکای شمالی به فروش برود. مفهوم صادرات فقط به معنی صادرات کالا نیست، شامل خدمات هم میشود. ما در جایی (ایران) زندگی میکنیم که فراوانی و ارزانی در آن موج میزند و به عبارتی ثروتمند است. هیچ جای دنیا مثل ایران انرژی ارازن نیست. کشور ما پتانسیل بالایی دارد که در این راستا همه را تشویق میکنیم که این کار شدنی است و این گردهماییها بهانهای است که این مهم را به اجرا برسانیم.»
در ادامه این برنامه که اجرای آن را علیرضا بهرامی برعهده داشت، از دکتر لطفعلی بخشی، استاد دانشگاه در حوزه اقتصاد دعوت شد تا درباره کتاب منتشر شده، صحبت کند.
او گفت: «به نظر میرسد یکی از بزرگترین دردهای کشور ما نداشتن تشکل است و گویا مسئولان با آن مخالف هستند و هرکدام از شما عضو هر تشکلی باشید، میبینید که چقدر سرراهتان سنگ میاندازند. متاسفانه پدیدهای که جهان نو به شدت از آن استفاده کرده و ما نکردیم.»
او با اشاره به فعالیتهای انجمن بازرگانی ایران و کانادا گفت: این انجمن کار فوقالعادهای دارد انجام میدهد، موقعی این کار زیباتر میشود که کتاب چاپ کند. ما متاسفانه اسیر فرهنگ شفاهی هستیم و خیلی کتابخوان نیستیم. هرکسی که کتاب چاپ میکند، کار زیبایی میکند. کتاب اول، رفرنس فوقالعاده خوبی بود. با نگاهی که به کتاب چهارم انداختم، چیزهایی از آن یاد گرفتم.»
دکتر بخشی در ادامه به ایدههایی اشاره کرد و افزود: «این کتاب به درد شرکتهای بزرگ میخورد. در ایران هنوز داریم گامهای آرام برمیداریم. در امریکا صاحبان شرکتهای بزرگی که همه با آنها سروکار داریم از گاراژ شروع کردند؛ استیو جابز، ایلان ماسک و ...همه از یک شرکت یکی دو نفره شروع کردند، طبیعتا بچههای ایرانی که به کانادا میروند، با یک ایده کوچک باید شروع کنند. خوب است دکتر راد که در کانادا بر مسایل اشراف دارند، درباره این مبحث کتابی بنویسند.»
بخشی همچنین به افزایش مهاجرت دانشجویان از ایران اشاره کرد و گفت: « شما مرتب میبینید بچههای دانشگاههای خوب ما دارند میروند و یکی از مقاصدشان کاناداست، آنها میخواهند بیزینیسی شروع کنند، در این زمینه اگر کتابی باشد خیلی مورد استفاده این بچهها قرار میگیرد. اینها میتوانند هرکدام صاحب اپل آینده باشند. همچنین اگر تمرکزی کنید بر وی اینکه آماری داشته باشیم از اینکه چه کالاهایی بین ایران و کانادا صادر و وارد میشود و کجاها هنوز کار نشده، خیلی خوب است، البته کار سختی است اما شدنی است. بنده از آقای راد تشکر میکنم که ابعاد مختلفی را باز کردند، همچنین این انجمن را انجمنی موفق میدانم، مخصوص که تا کنون ۴ کتاب چاپ کردند.»
در ادامه سخنان دکتر بخشی، آیین رونمایی از کتاب توسط دکتر بخشی، محمد راد و دکتر دانشمند انجام شد.
«مسعود دانشمند»، عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران، سخنانش را اینگونه آغاز کرد، «بیاید گریزی بزنیم به اوضاع و احوال شاخصهایی که در دنیا برای کشورها قائل هستند و ببینیم با این شاخصها ما در کجای جهان قرار گرفتهایم. یکی از شاخصهایی که صندوق بینالمللی پول و سازمان ملل آن را درنظر میگیرند، درآمد سرانه است. در حوزه منا (خاورمیانه و شمال افریقا) درآمد سرانه کشورها به این ترتیب است: قطر، ۸۲ هزار دلار، امارات ۵۱ هزار دلار و... تا میرسیم به عراق ۶ هزار دلار، لیبی ۶ هزار دلار و ایران ۵ هزار دلار.»
وی ادامه داد: تنها کشورهایی که از ایران عقبترند مراکش و مصرند با ۴ هزار دلار. درآمدر سرانه کشورها نشان میدهد کشورهای نفتخیز حوزه خلیج فارس منهای ایران و عراق درآمدی بالای ۲۰ هزار دلار سرانه دارند.»
دانشمند با اشاره به تولید ناخالص ملی گفت: «شاخص بعدی تولید ناخالص داخلی است؛ سوییس اولین کشور با ۸۰ هزار دلار برای هر نفر، بعد در لیست پایینتر به قطر میرسیم با ۶۰ هزار دلار، بعد از آن به امریکا میرسیم با ۵۹ هزار دلار، کانادا با ۴۵ هزار دلار، بعد در لیست به کویت با ۲۷ هزار تا میرسیم، بعد به ترکیه با ۱۰ هزار تا و در نهایت به ایران در ردیف ۹۵ ام با ۵ هزار دلار. ما کشور ثروتمندی هستیم، اما بلد نیستیم از ثروتهایمان استفاده کنیم.»
از نگاه دانشمند، شاخص بعدی؛ بدهی خارجی سرانه بود که در مورد ایران این عدد پایین بود. او در این خصوص گفت: «خیلی خوشحال نباشیم که بدهیهایمان کم است، این یعنی ما زندگی کارمندی داریم، هیچ نوع سرمایهگذاری و حرکت رو به آیندهای نداریم، هر چه در میآوریم را میخوریم و میپوشیم، تمام میکنیم. کشورهایی که بدهکارند، توانستهاند از منابع جهان استفاده کنند. در ۲۰ سال گذشته متوسط جذب سرمایه خارجی در ایران ۲ میلیارد دلار در سال است و نکته غمانگیز اینجاست در سال ۱۰ میلیارد دلار فرار سرمایه داریم.»
دانشمند در خصوص ارتباط با کانادا گفت: «حال که ما کانادا را میشناسیم، کارخانههایی که در کانادا هست را باید ببینیم، کدامش میتواند بیاید در ایران کار کند. برند را بدهیم به بازار، این تولید به نحوی باشد که ارزش افزوده هم به آن برند کانادایی بدهد. از آن طرف هم ما کالاهایی داریم که میشود آنجا عرضه کنیم و برای مصرفکننده ارزانتر میشود. ما انرژی، نیروی انسانی، تکنولوژی و ماشین آلات را داریم و میتوانیم تولید را ارزانتر انجام دهیم و بازار مستمر دائمی در اختیار آن کارخانه بگذاریم. از نظر قانونی هیچ مشکلی برای تجارت با کانادا نداریم، در زنجیره تولید ارزش میتوانیم با کانادا شروع کنیم و یک الگو ایجاد کنیم، در ادامه میتوانیم با استرالیا، با آلمان و کشورهای دیگر وارد همکاری شویم.»
در ادامه تندیس انجمن بازرگانی ایران و کانادا از سوی محمد راد به مسعود دانشمند عضو اتاق ایران و پیمان کیانیان، کارآفرین در حوزه لوازم آرایشی بهداشتی اهدا شد. همچنین تفاهمنامه آِموزشی میان انجمن و وزارت صمت؛ بین محمد وحیدی راد، مدیر انجمن بازرگانی ایران و کانادا و محمد وحیدی؛ مدیرعامل مرکز آموزش بازرگانی وزارت صمت امضا شد.
علیرضا بهرامی شاعر و نویسنده کتاب اکسپوهای جهانی هم که اجرای برنامه را برعهده داشت درباره تندیس سوم توضیح داد: نشان سوم خبر مهم امروز ماست که به پیشنهاد اینجانب و دوستان فرهنگی مطرح شده است و از طرف ریاست محترم انجمن مورد پذیرش قرار گرفت و قرار شد که ۲۵ اردیبهشت ماه که روز بزرگداشت ابوالقاسم فردوسی و پاسداشت زبان فارسی است، انجمن بازرگانان ایران و کانادا با افتخار نشان سفیر فرهنگی گسترش زبان فارسی در جهان را هر ساله بصورت آکادمی اهدا کند که با رای چند صد نفر از فعالان این حوزه در ۲۵ اردیبهشت ماه اهدا خواهد شد، به هرحال آنچه ما را گردهم میآورد، ایرانیت و زبان فارسی است. (روند چگونگی رای گیری بزودی اطلاع رسانی خواهد شد.)
کارگر رییس هیات مدیره مرکز آموزش بازرگانی وزارت صمت بعنوان نماینده این وزارتخانه در این مراسم با اشاره به فعالیتهای انجمن گفت: «در سال ۷۴ مدیران وقت وزارت بازرگانی تصمیم گرفتند نهادی ایجاد کنند که کار آموزش بازرگانی انجام دهد. این شد که در کنار دو نهاد دیگر، به شکل موازی، مرکز آموزش بازرگانی را در این وزارتخانه تاسیس کردند. این مرکز در مراکز استانها از طریق بخش خصوصی در قالب نمایندگی فعالیت دارد.» به گفته کارگر، محتوای آموزشی در این مرکز، مهارتی و بر پایه تجارب است و مباحث آکادمیک ندارد. دوره های مختلف صادرات محصولات مختلف برگزار میشود. همچنین هر انجمن، شرکت و تشکلی که بخواهد در حوزه آموزش فعالیت کند، میتواند با این مرکز همکاری کند. همچنین این مرکز تمایل دارد کسانی که تجربیات تجاری ارزشمندی دارند، در قالب انتقال تجربه و آموزش در این مرکز وارد شوند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.